Lezingen & Workshops

Leren gaat over iets bij-leren, over een kennis of kunde verwerven die je tevoren niet bezat.Het integreren in je leven is devolgende stap. Om je hierin aan te moedigen organiseren we ook workshops.

Oorkaarsen cursus

Workshop   za 21 sept & zo 22 sept 
  10.00-12.00 en 13.30-17.00u

Het nut van het gebruik van oorkaarsen is veelzijdig en omvat problematiek zoals allergieën, neus- keel- en oorproblemen, astma, chronische vermoeidheid en rusteloosheid. Het is een eeuwenoude traditionele therapie waar men in het Westen nogal lichtzinnig mee om springt.

Het ligt voor de hand dat men goed zou moeten weten waar men mee bezig is alvorens gelijk welke therapie te gebruiken, dus ook oorkaarsen.
We leren hier wat oorkaarsen echt zijn, hoe ze werken en waar ze voor gebruikt kunnen worden. We gaan begrijpen waarom ze zo ontzettend waardevol zijn voor opgroeiende kinderen. We gaan leren hoe ze te gebruiken en wanneer. Oorkaarsen tonen ons een traditionele benadering van ziekteproblematiek die ons begrip over ziekte en gezondheid enorm verruimt. Dit is een krachtig zelf-help middel dat je meer en meer gerichte diensten kan bewijzen hoe beter je het begrijpt.

Dit is een tweedaagse cursus om de kans te hebben om oorkaarsen grondig te bekijken en te ervaren. Kennis en vaardigheid gaan hier hand in hand en komen uitvoerig aan bod.
Op de website www.actiefleven.be vind je verschillende artikels gerelateerd aan oorkaarsen.

Tijdens de pauze kan je je meegebrachte lunch opeten in de tuin of er zijn eetgelegenheden in de straat.

Lesgever: Dr. Quanten Patrick
Bijdrage: 90.00 euro voor de volledige cursrus inclusief materiaal

Inschrijven doe je door het bedrag over te schrijven op BE29 973361095264 op naam van De Vuurtoren

Als Ouder kiezen voor je Kind

Lezing   do 10 okt 20-22u. 

We maken voortdurend keuzen die de toekomst van ons kind gaan vormen, van hoe we het kind kleden tot de school die we kiezen of het eten dat het kind krijgt. Hoe weten we wat de "juiste" keuzen zijn? Omdat anderen daar ook voor kiezen? Omdat een autoriteit ons dat aanraadt? Omdat mijn ouders dat ook voor mij gekozen hebben? Waarop baseren we onze keuzen?
Hoe worden onze kinderen daardoor beïnvloed? Dit brengt ons bij de vraag hoe een mens groeit, zowel fysisch als mentaal. Welke informatie wordt gebruikt in het vormingsproces en hoe wordt die door het nieuwe mensje verwerkt? En wat zijn dan, voor het individuele kind, de echte juiste keuzen?

Door: Dr. Quanten Patrick
Bijdrage: 10,00 euro

OP WEG NAAR JOUW BRON

Lezing   do 3 okt 19.30-21.30u. 

Vaak word je als kind gestimuleerd om je brein te ontwikkelen, maar is er weinig plaats om je gevoelens te delen/uiten.
In deze lezing geef ik je tips om je brein/computer/gedachten stil te leggen, zodat je beter naar je hart kan luisteren en bijgevolg het leven kan leiden dat voor jou bestemd is.
MINDFULNESS LOSLATEN SIMPLIFY POSITIEF DENKEN LEEF NU INTUÏTIEF
Wat betekenen deze woorden nu echt? En vooral: hoe krijg je ze onder de knie?
Ik vertel je graag hoe ik ze onder de knie kreeg en welke wonderen er gebeuren als je bij je hart/bron aankomt. Zo wens ik ook jou te inspireren om op weg te gaan naar jouw bron.


Door: Bea Swinnen
Bijdrage: 10,00 euro

MINDFUL CREËREN

WORKSHOP   do 17 okt 19.30-21.30u. 

In deze workshop leren we onze gedachtemolen stil te leggen met creatieve technieken zoals droedelen. Je hebt vast en zeker al eens krabbels gemaakt op papier terwijl je zat te telefoneren of te luisteren. Onbewust ga je je daardoor meer focussen op wat je hoort. Voor sommigen is droedelen zelfs een echte hobby. Bovendien stimuleert het ook je creativiteit. Wil je graag weten wat droedelen nog meer in petto heeft, dan ben je van harte welkom in deze workshop.

Door: Bea Swinnen
Bijdrage: 10,00 euro

DRUK DRUK DRUK

WORKSHOP   do 14 NOV 19.30-21.30u. 

Vaak als ik aan mensen vraag:” hoe gaat het met je?” krijg ik als antwoord “druk druk druk”.
En vaak zeg ik van achter de toonbank van “BEJA” : als ik tijd kon verkopen werd ik rijk…
In deze lezing leer ik je tijd te maken in je eigen leven, niet om er rijk van te worden, maar omdat ik graag de vruchten deel die ik mocht plukken.
Al gehoord van de ratrace? Heb je soms het gevoel dat je jezelf voorbij loopt? En waar is die vrije tijd voor jezelf? Is het dat nu, het leven?
Ik vertel je graag hoe ik uit de ratrace stapte, hoe ik na twee burn-outs terug boordevol energie zit, nieuwe dingen creëer EN in de wereld zet. Hoe ik NU een leven leid dat bij mij past waarin ik zowel psychisch als fysiek in balans ben.

Door: Bea Swinnen
Bijdrage: 10,00 euro


© 2019 De Vuurtoren. Alle rechten voorbehouden.